OБАВЕШТЕЊЕ О ИЗВОЂЕЊУ НАСТАВЕ

Датум: 29. Avgust 2020 12:10 Категорија: Активности


Поштовани ученици и родитељи,
Уочи почетка нове школске године обавештавамо вас о начину организације рада у околностима на које утиче опасност од ширења вируса ковид-19.

По налогу Министарства просвете, науке и технолошког развоја школе су у обавези да организују наставу на начин који штити здравље ученика и запослених.
Школа је добила одређене моделе наставе од стране надлежног министарства и Педагошки колегијум је  је разматрао и усвојио модел који одговара броју ученика наше школе, као и просторним и кадровским капацитетима.

Такође, добили смо мере и препоруке које имају за циљ сузбијање ширења вируса ковид-19 и настојаћемо да испоштујемо све мере прописане од стране Кризног штаба и наложене од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја.
Средње школе су се углавном определиле на комбиновани модел наставе, што подразумева да је свако одељење подељено у две групе – групу А и групу Б.
Критеријум поделе ученика на групе је азбучни ред у дневнику. Изузетак  су комбиновна одељења, где се ученици деле по профилима.
Радно време целодневне наставе је од 8.00 до 13.15.


Ученици А групе  долазе у школу од 1.септембра и те недеље су у школи, док ученици Б групе те недеље  ће имати подршку предметних наставника у виду консултација, додатних материјала, вежби, домаћих задатака и слично путем платформи за учење на даљину.
На нивоу целе школе биће коришћена платформа ГУГЛ УЧИОНИЦА за учење на даљину, а о детаљима ћете бити обавештени од стране одељењских старешина.
Тако се следеће недеље смењују.
За ученике који су се изјаснили за онлине наставу наставни процес реализоваће се путем гугул учионица, према распореду.